توصیف تراوش از نقشه تابش زمینه کیهانی
تابش زمینه کیهانی به عنوان یکی از مهمترین کاوشگری برای مطالعه کیهان اولیه و اخیر است. مطالعات گستردهای هم از نقطه نظر آماری و هم از نقطهنظر مدلسازیها با رویکردهای مختلف انجام شده است. در نظر گرفتن نقشهای دو بعدی و بررسی خواص مقیاسی کانتورهای همدما و نگاشت آن به مساله تراوش به عنوان یک مسالهای که به خوبی گذارفازهای هندسی را توصیف میکند میتواند دریچهای جدیدی برای مطالعه آن فراهم کند. در واقع میخواهیم با عنایت به ویژگیهای هندسی میدان تصادفی تابش زمینه کیهانی و با رهیافت مساله تراوش به عنوان سامانهای که گذر فاز هندسی از خود نشان میدهد، تلاش کنیم ضمن تعیین خواص آماری آن با استفاده از رویکرد جدید، مشاهدهپذیرهای جدیدی معرفی کنیم که به شناخت ما از فیزیک کیهان کمک کند.
مراجع
[۱] Abbas Ali Saberi, “Percolation description of the global topography of Earth and Moon”, Phys. Rev. Lett. 110, 178501 (2013)
[۲] Abbas Ali Saberi, “Recent advances in percolation theory and its applications”, Physics Reports 578 (2015) 1-32.
[۳] S. Hosseinabadi, M. A. Rajabpour, M. Sadegh Movahed, S. M. Vaez Allaei, “Geometrical exponents of contour loops on synthetic multifractal rough surfaces: multiplicative hierarchical cascade p-model”, hysical Review E 85, 031113 (2012).
Leave a Reply
Want to join the discussion?Feel free to contribute!